+ 31 521 852 664

Kerkweg 31 8355BJ Giethoorn

8:30 - 17:00

Maandag t/m vrijdag

VAR definitief verdwenen

12 mei

VAR definitief verdwenen

Per 1 mei 2016 is de VAR definitief verdwenen, hiervoor zijn de zogenaamde modelovereenkomsten in de plaats gekomen. Vooral de opdrachtgever wil graag zekerheid dat er bij inlenen geen sprake is van een arbeidsovereenkomst (dus inhouding loonheffing), daarom is het van belang een overeenkomst op te stellen waaruit duidelijk blijkt dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst.

De belastingdienst heeft op haar site een aantal modelovereenkomsten geplaatst. Zolang er volgens deze overeenkomsten wordt gewerkt is er zekerheid voor de opdrachtgever dat er geen loonheffing ingehouden hoeft te worden. Het is voldoende om in een overeenkomst te verwijzen naar de modelovereenkomst welke van toepassing is.

Het eerste jaar geldt als een overgangsjaar en zal er door de belastingdienst vooral worden gebuikt om de nieuwe werkwijze te implementeren. Na 1 mei 2017 zal de belastingdienst meer hierop gericht gaan controleren.

Meer informatie en de laatste modelovereenkomsten kunt u vinden op deĀ site van de belastingdienst.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.